Junior PROGRAMATOR

Intai descompunem problema in parti mici, aceste parti le descompunem in parti si mai mici, la final ansamblam totul. Tot ceea ce parea ca nu are nicio legatura - acuma are finalitate.

Ganditi-va la Facebook, la jocuri, la sistemele de navigatie auto,la studii clinice, marketing online,la banala cautare zilnica pe internet, la analizele pietelor financiare, intelgigenta artificiala, securitatea internetului, aplicatiile smartphone, hartile in timp real, etc. Toate aceste aplicatii sunt posibile datorita imbinarii diferitelor stiinte cu tehnologiile de calcul.

Traim in era echipamentelor inteligente - masini care se conduc singure, sisteme de detectie si prevenire a dezastrelor, frigidere care isi fac singure listele de cumparaturi, televizoare care ne invata preferintele. Informatica este o stiinta interdisciplinara - ce ofera cunostiinte solide in cadrul programarii, matematicii, statisticii si toate aceste aspecte combinate cu studii ale aspectelor stiintifice etice si sociale ale sistemelor din care face parte. Cei care se pregatesc in domeniul programrii invata sa analizeze critic diferite abordari pentru prelucrarea informatiilor si dezvolta abilitati de a proiecta, implementa si dezvolta solutii.

Dupa studierea bazelor programarii copiii vor invata sa scrie cod, iar la sfarsitul cursului copiii vor avea abilitatea de a crea aplicatii sau mici jocuri pe calculator.