Vacanta cu haz Micii Cercetatori 30.10-03.11.2017


Vino cu micul scolar alaturi de noi in cea mai interesanta vacanta! Ii asteptam pe copii cu ateliere de stiinta distractiva unde ne vom juca cu apa si culoare, cu aer si lumina, cu energie statica si vom construi jucarii creative.

Mai mult vom zbura catre planete indepartate si vom descoperi de unde vine timpul. La finalul zilei copiii vor lua acasa jucariile si obiectele construite iar in ultima zi vor construi chiar un ceas functional, sa le aminteasca ca de luni e timpul pentru scoala din nou.

Programul zilei:

8.30- 9.30- joaca libera/ primire copii
9.30- 10.30 – atelier de stiinta Learning Hub
10.30- 11.00 joaca libera in timp ce pregatim gustarea
11.00-11.30 gustare fructe
11.30-12.30 - atelier de stiinta Learning Hub

12.30-13.30 - pranz
13.30- 14.30 - ora de povesti
14.30-15.30 - atelier surpriza
15.30-16.00 - gustare
16.00- 17.00 - atelier de creatie si distractie Learning Hub
17.00- 18.30 - joaca libera/ preluare copii.

Precizari alimentare - gustarea de dimineata este alcatuita din fructe, gustarea de dupa amiaza va fi alcatuita din placinte de la MamaPan, iar pranzul va fi variat si echilibrat conform nevoilor alimentare ale copiilor.

Program scurt 280 lei/ copil, pana la 12.30 (fara pranz)
Program lung 575/ copil
Inscrieri prin formular.

Fizica distractiva Forte Fizice in viata de zi cu zi


Un atelier de o ora in care vom discuta despre forte de greutate, forte elastice, forta inertiala, forta centrifuga si centripeta intr-un atelier plin de experimente fizice si proiectii interactive.

Obiectele cad spre sol, ploaia cade din cer, ce forta misterioasa atrage totul catre Pamant? A invata sa cunosti secretele miscarii inseamna sa cunosti si secretele imobilitatii: cand poate sta nemiscat un obiect?

De ce o persoana sta in picioare, iar cand isi pierde echilibrul cade? De ce acoperisurile nu distrug casele?

In plus, copiii vor construi mini-parasute functionale, utilizand informatiile dobandinte anterior.


Cum zburam in spatiu?


Un atelier de o ora in care vom discuta despre cosmos, planete si zbor interplanetar; vom invata principiile fizicii, cu aplicatii pe rachete, propulsarea lor in spatiu si vom construi in echipe rachete pentru a testa cele discutate. Vom demostra astfel principiile, respectiv legile fizicii după care o rachetă se deplasează: principiul acțiunii și reacțiunii, care reprezintă una din legile mecanicii clasice (cunoscute și sub numele de Legile lui Newton) și legea conservării impulsului. In paralel, vom discuta despre: zborul rachetă folosește un motor de propulsie, numit motor rachetă, care folosește energia degajată din arderea unui jet presurizat de carburant într-un contrajet, de asemenea presurizat, de comburant. Momentul de rotație se transmite ajutajului, pe pereții fuzelajului apărând astfel un moment de rotație de sens contrar care tinde să răsucescă racheta în spațiu. Așa se explică rotația rachetei în primele faze ale zborului și după aceea, afectând astfel tot zborul, chiar dacă racheta are o formă simetrică.

La final, vom avea si o mini competitie legata de deplasarea rachetelor construite si o numaratoare de lansare.


Branding, logo de companie si carti de vizita


Un atelier de o ora in care vom discuta despre afaceri, si vom lucre in echipe la conturarea unei imagini a companiei, pe o tema data, copiii vor lucra o denumire, un logo si o oferta de marketing, isi vor aloca roluri si vor construi carti de vizita.

Copiii vor dobandi astfel cunostinte economice si grafice, dar si de marketing si vanzare, intr-un atelier creativ, interactiv in care vor avea ocazia de a lucra si individual si in echipa. In realizarea branding-ului vom discuta despre simbolistica, typography. principiii de estetica si compozitii. La sfarsit copiii vor pleca acasa cu propriile carti de vizita.


Forta elastica


Un atelier de o ora in care ne jucam cu catapulte construite de noi, elastice, arcuri si greutati, invatand despre forta elastica, impuls, alungire, testand si masurand diverse aruncari, ca niste adevarati cercetatori.


Atelierul de optica


Un atelier de o ora in care ne jucam cu lumina si curcubeul si invatam despre optica, testand difractia si hologramele. Copiii vor observa o holograma si isi vor construi propriul minidispozitiv pentru vizualizare holograme pentru telefonul mobil (al parintilor, nu al lor neaparat).


Atelierul de mecanica


Un atelier de o ora in care ne jucam cu greutatea, echilibrul si dezechilibrul, realizam ciocniri, analizam pendulul si schimbarea greutatii, invatand despre masa, greutate, scripeti, impuls, leaganul lui Newton.